Агенцията по храните започва проверки на продавания сладолед. В София инспекторите провериха сергиите в Южния парк.
Произходът на сладоледа, срокът на годност, начинът на съхранение и наличие на разрешително от Агенцията по храните са само част от нещата, които проверяваха инспекторите. Още на втората сергия отчетоха куп нарушения. Управителят на този обект ще бъде извикан допълнително, за да покаже разрешителното от Агенцията по храните.
Доктор Силвия Каменова за най-често срещаните нарушения:
Неспазването на температурния режим, посочен от производителя, липсата на етикети. Много често работниците, които са тук изхвърлят етикетите директно в коша и по този начин не могат да ни представят необходимата информация за извършване на проследимост на дадения продукт.
Инспекторите взеха проби от сладоледите. Резултатите ще знаем до седмица.