Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Атанасов: ГЕРБ търси кандидат, който гледа на запад, но може да обслужва интересите на изток

Атанас Атанасов
Снимка: БГНЕС

Събитията в Турция рязко отклоняват общественото внимание у нас от проблемите на българското управление и се използват за тънко всяване на страх и посочване на предимствата на българското управление. Това заяви в предаването „Неделя 150“ Атанас Атанасов, който бе преизбран за заместник-председател на ДСБ. По думите му, случилото се в Турция не поражда преки заплахи за българската национална сигурност към днешна дата, но рисковете трябва да бъдат наблюдавани в бъдеще. Има доста жертви на това политическо насилие, виждаме и действия за прочистване на съдебната система в страната, което е необяснимо, така  Атанасов описа картината в Турция към този момент.

Изказването на Бойко Борисов, че ако ГЕРБ загуби президентските избори отиваме на парламентарни, е адресирано освен към партийните активисти и към министрите на Реформаторския блок – на тях им се казва, че ако кандидатът на ГЕРБ не спечели, вече няма да сте министри, определете се къде заставате, гласи прочитът на Атанасов.

Борисов иска да издигне кандидат-президент, който сякаш гледа на запад, но може да обслужва интересите на изток. Самият Борисов е такъв човек, коментира още Атанасов като увери, че ще се мобилизират всички сили, за да не отиде кандидат на левицата на втори тур на президентския вот, защото това може да обърне каруцата изцяло.

Реформаторският блок се превърна в лесна мишена и плячка за една политическа измама заради лични амбиции на знакови лица от блока, каза още той и изрази притесненията си от бъдеща колаборация между ГЕРБ и БСП след президентските избори, която се очертава.

Борисов категорично продължи политиката на Орешарски в сектор „Сигурност“, а сега се опитват да ни убедят, че едните са опозиция на другите, което е пълна заблуда, обясни още заместник-председателят на ДСБ и подчерта, че не са напуснали властта по тактически съображения, а поради дълбоко несъгласие с управлението. Обезсмислянето на реформите по думите му се е получило заради готовността на определени министри да заемат тези постове на всяка цена и готовността им за всякакви компромиси.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна