Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преговорите с въоръжената опозиционна арменска група продължават

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Източник от арменската полиция опроверга съобщението, че преговорите с въоръжената група в Ереван не са дали резултат и че специалните части се готвят за особождение на седмината заложници.

Драмата се разиграва в един от централните полицейски участъци в южната част на столицата на Армения, Ереван, където преди обяд група въоръжени лица от арменската опозиция нахлуха, разоръжиха полицаите в този участък и ги задържаха като заложници.

Исканията на въоръжената група са свързани с незабавното освобождаване на арестувания през юни опозиционен лидер Жирайр Сефилян, обвинен в организирана престъпна дейност. Нападателите разпространиха и видео с исканията си, в което твърдят, че ще променят обстановката в Армения чрез въоръжено въстание.

Властите в Армения опровергават информацията за каквото и да е въоръжено въстание. Повод за тези действия са недоволството на няколко опозиционни движения в Армения, които не са доволни от политическите реформи в страната, които след референдум проведен в края на миналата година превърнаха страната от президентска в парламентарна република. Техните подозрения са свързани, че това ще доведе до запазване на позицийте на президента Серж Серкисян и до избирането му на поста премиер на Армения.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна