Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Белишки: Ние сами даваме на крадците нужната им информация

В рубриката „Сигурни всеки ден“ специалисти от Дирекция национална полиция ни съветват как да се предпазим от посегателство върху собствеността чрез измама.
Как да защитим дома си от кражби? Този въпрос си задаваме всеки път, когато потегляме на почивка или ни се налага да отсъстваме от дома си за дълго време.
Според инспектор Росен Белишки, това че повечето обири се извършват през лятото е съвсем невярно твърдение.
„Гледайки статистиката, не може да се каже, че в конкретен сезон сме по- застрашени. В летните месеци престъпниците също ходят по морските курорти и за тях е по- лесно да извършват кражби от плажа или от хотелски стаи.“
Оказва се, че крадците събират най- много информация за ценностите в апартамента ни като влязат в диалог със самите нас или нашите деца. Често те могат да влязат в дома ни, преструвайки се за служители на различни фирми и така да огледат сами обстановката преди да извършат престъплението. Ето защо трябва да бъдем изключително внимателни каква информация споделяме и с кого.
Рядко можем да заблудим крадците, че сме си вкъщи, когато не сме. Но поставянето на надеждна метална врата със секретна брава и алармена система може сериозно да ги затрудни и да ги принуди да се откажат от престъплението.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна