Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Несебър отбелязва празника си с богата музикална програма и светлинно шоу

На Голяма Богородица Несебър чества празник на града. Светлинно шоу на Крепостните стени е кулмнацията в празничната програма в понеделник вечер.

С Тържествена света литургия в храм "Свето Успение Богородично" започнаха проявите, посветени на празника на Несебър. Рекорден брой -  над сто души, се включиха в традиционния плувен маратон тази година. С концерти на различни открити сцени,  игри, викторини и  подаръци за децата продължава празничната програма, каза кметът на Несебър Николай Димитров:

Вечерта също ще има богата музикална програма с балетът "Лебедово езеро", изпълнение на вокални групи на няколко сцени, така че, както се казва, за всекиго по нещо. Кулминацията е към 11-11.30 часа пред портите на вратите, където започва светлинното шоу. Тази  година ще ни гостува известният Марио Хосен - професор по музика и цигулка. Те са подготвили с групата "Сънрайз" две съвместни изпълнения, класика и рок.

Концертите на откритата сцена пред крепостните стени започват в 20.30 часа в понеделник вечер с изпълнение на солистите от фолклорния ансамбъл на БНР.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна