Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Ню Йорк издирва 28-годишен мъж във връзка с взрива в събота

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Властите в Ню Йорк издирват 28-годишен мъж във връзка с експлозията в събота в квартал Челси, при която бяха ранени 29 души. Издирваният Ахмед Хан Рахами е американски гражданин от Афганистан. Полицията разпространи негова снимка, а кметът на Ню Йорк Бил де Блазио предупреди, че мъжът може да е въоръжен и опасен.

Междувременно губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо каза, че поставянето на бомбите може да е свързно с международен тероризъм.

По-рано днес спецчастите откриха раница с поне пет взривни устройства до жп спирка в град Елизабет, щата Ню Джърси. При опит на робот да деактивира устройствата се стигна до експлозия, но няма ранени.

В събота бомба избухна в квартала Челси в Манхатън, а по-късно в района беше открито и друго устройство. Смята се, че двете експлозии са били причинени от тенджери под налягане, напълнени с шрапнели.

Това е поредният инцидент, който породи опасения за сигурността в Ню Йорк, след като също в събота бомба избухна по маршрута на маратон в Ню Джърси. Разследващите се опитват да установят дали различните експлозии са свързани.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна