Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обучават 35 младежи от Бургас за парамедици в спешния център на града

Снимка: Георги Корнейков, БНР

35 души ще имат шанс да получат професионална квалификация като парамедици и да започнат работа в Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас. Обучението, което ще продължи в рамките на 6 месеца, ще бъде напълно безплатно по проект за интегриране и заетост на младите хора, финансирано от ОП "Развитие на човешките ресурси".

Участниците в проекта, които са на възраст до 29 години, са общо 75, като за 35 от тях има осигурени стипендии по време на следването им.

Системата на Спешната помощ в цялата страна има нужда от такива обучени кадри, подчерта за предаването "Преди всички" Валентина Добрева, ръководител на проекта:

Нашият проект дава един изключителен шанс на младите хора, които се интересуват от тази професия, да получат един страхотен и безплатен шанс да получат реални умения в шестте месеца, в които те ще бъдат заети.

Успешно завършилите ще получат свидетелство за парамедик трета степен, допълни доктор Асен Кардиев, директор на Центъра за спешна медицинска помощ в Бургас, който работи по проекта в партньорство с НПО "Международен алианс за развитие".

Подробности чуйте в репортажа на кореспондента ни Даниела Костадинова в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени