Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Студентски клуб на политолога" се стреми да даде на негласуващите граждани причина да гласуват

Неправителствената организация "Студентски клуб на политолога" иска да чуе визиите на кандидатите за президенти.

Ние сме доброволно студентско непартийно сдружение, това каза в интервю за предаването "Преди всички" по програма "Хоризонт" Василена Цветкова, почетен член на Студентски клуб на политолога:

Не се обвързваме с нито една партия и това е целта ни. Занимаваме се с публични лекции. Организираме вътрешни обучения, за да можем да подобряваме квалификацията си, сформирахме клуб по дебати, за да можем да отработим реториката си, логическото мислене, да схващаме логическа измама, стартирахме и един проект за гражданско образование, тъй като смятаме, че това е нещо изключително важно и липсващо в българските училища. Чрез него целим да достигнем до най-младите избиратели и да ги подтикнем да правят информиран избор, да бъдат активно гражданско общество. По време на избори започваме обикновено една кампания, с която се стремим да дадем някаква насока, причина, поради която хората, които не искат да гласуват, все пак да гласуват.

Интерес към тази организация има от много студенти, не само от тези, които учат политология. Това заяви Иван Тодоров от Студентски клуб на политолога:

Това представлява един вид практика за студентите. По този начин те могат да се докоснат до кандидатите, да им зададат въпроси, да изкажат мнения. Нещата, с които се занимаваме, са по инициатива на членовете на Студентски клуб на политолога. Ако някой има някаква идея, тя се предлага и обсъжда.

Цялото интервю с Василена Цветкова и Иван Тодоров можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени