Чуйте повече за суровата храна и суровоядите от Павла Отова
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
В последните години се наблюдава засилване на интереса към здравословния начина на живот. Желанието да си намерим чиста и витаминозна храна ни кара да се обръщаме към традициите, към това да преценяваме внимателно какво купуваме, откъде си го набавяме и как го приготвяме преди консумация. Храненето само и единствено със сурови продукти, които не преминават през термична обработка, се практикува от така наречените суровояди, които понякога наричат себе си и „натуралисти“. За тях изпичането, пърженето, замразяването, а дори понякога и обработката с пара, са абсолютно забранени. Някои от крайните привърженици на този начин на живот не консумират никакви животински продукти, подобно на веганите. Павла Отова, майстор готвач, декоратор и собственик на заведение за сурова храна, разказва за философията в яденето на необработени ястия, предимствата и възможностите, които ни предлага този вид хранителен режим.