„Темата на деня в 300 секунди” - четвъртък, 17 ноември
Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
Според сега огласени изследвания на чешки и словашки лаборатории, качеството на хранителните стоки произвеждани от една и съща компания, но предлагани на различни пазари в Евросъюза, е различна. Пазарите са разделени условно на западни и на тези от бившия социалистически блок.
Няколко факта: „Кока-колата” на Изток се подслажда с царевичен продукт. В Германия - със захар. Червен пипер - у нас със 109 г екстракт на килограм. В Австрия - 140. Така е при кафета и шоколади, при газирани разхладителни напитки, при сладкиши и колбаси, оводнените химинизирани меса и нещото като млечни продукти. При пълнозърнестия хляб например, пълнозърнестото брашно на Запад от Прага е 59%. Тук е около 20.