Update Required
To play the media you will need to either update your browser to a recent version or update your Flash plugin.
С Десислава Димитрова, координатор на Slow food за България говорим за бавното хранене, фермерството у нас и за възможностите традиционните, уникални български продукти да бъдат съхранени. Предлагаме ви и различни идеи как да създадем навици в най-малките, в децата ни, да приемат храненето като нещо по-различно от сандвичите във веригите за бързо хранене. Защо „храната не може да бъде проекция на нашето его” и как да избегнем „налагането на стереотипи и определени подходи към храната”? - на тези и още въпроси отговаря Десислава Димитрова. И още - тя разказва за предстоящото събитие „Хапки - разговори с пълна душа и уста”, което ще се проведе за втори път в София и в което се събират хора с различни интереси и професии, за да споделят какво е за тях храната, при какви свои състояния, каква храна предпочитат да консумират и защо.