Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петър Славов: Търси се изкуствено продължаване на безвремието

Жельо Бойчев: Сега е златно време за грабеж

Петър Славов
Снимка: БГНЕС

Ще бъдем безкомпромисни в отговорите, когато ги получим, ако видим, че има шикалкавене, игра на котка и мишка, че се премълчават факти. Това коментира пред "Хоризонт" Петър Славов от Реформаторския блок след вчерашната му съвместна инициатива с Мартин Димитров и Методи Андреев да отправят 17 въпроса към министрите в оставка, засягащи ударно харчене от страна на техните ведомства в края на мандата.

На страницата на Агенцията за обществените поръчки се виждат абсурдни за края на един мандат обществени поръчки, посочи Славов:

Все неща, които при едно отиващо си правителство, в края на неговия мандат, не са му необходими. Изглеждат абсолютно необосновани и нецелесъобразни.

Всички факти сочат, че няма как третият мандат да се реализира, подчерта още Петър Славов:

Според нас се търси вариант да се продължи изкуствено този период на безвремие. Очевидно се търсят механизми правителството да продължи да функционира и продължава и възлагането на откровено скандални обществени поръчки.

Жельо БойчевТова е едно безвремие, златно време за грабеж. Това правителство надмина всички досегашни практики, на които сме били свидетели. Това каза в предаването "Нещо повече" Жельо Бойчев от БСП:

Размотаването с мандатите и шикалкавенето са само с цел самоцелно стоене във властта само и единствено да се довършат определени сделки, подписани определени договори, да бъдат довършени започнати концесионни процедури.

Двете мнения чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна