Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мертенс наниза 4 гола за "Наполи"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Невероятният Дрийс Мертенс вкара днес четири гола за "Наполи", който се наложи с 5:3 над "Торино" и се върна на 3-тото място в Серия "А". Това е трета поредна победа за неаполитанците и след снощното поражение на "Рома" от "Ювентус", разликата от 2-рата позиция е само точка.

"Милан", който снощи направи 0:0 у дома с "Аталанта", се смъква на 4-та позиция и може да слязат още, ако "Лацио" победи "Фиорентина" по-късно днес. Още в 13-ата минута Мертенс откри резултата, след като засече центриране на Хосе Кайехон по земята. Пет минути по-късно той си спечели дузпа, когато беше съборен от Антонио Барека и сам вкара за 2:0. В 22-рата минута вече стана 3:0, като белгийският нападател оформи хеттрика си. Вратарят Джо Харт блокира удар на Кайехон, а Мертенс беше най-бърз при добавката. В 80-ата минута вкара и четвъртото си попадение, за да стане 5:2, след като с красив лоб прехвърли Харт.

Торинци върнаха едно попадение при 0:3 чрез Андреа Белоти, за когото това е 12-о попадение през сезона и той се изравни на върха при стрелците с Един Джеко ("Рома") и Мауро Икарди ("Интер").

Влад Кирикеш направи 4:1 в 70-ата минута след нова асистеция на Кайехон, но Лука Росетини върна интригата отново. След гола на Мертенс в 80-ата, Яго Фалке оформи крайния резултат в 84-ата минута от дузпа, отсъдена заради нарушение на Пепе Рейна.

"Болоня" постигна важна победа над директен съперник за оцеляване - 3:0 като гост на "Пескара" и вече с 20 точки е на 14-о място. Още в 16-ата минута Валерио Вере беше изгонен и домакините рухнаха, а преди това бяха пуснали и един гол.

Сирил Теро наниза двете попадения за "Удинезе" над друг аутсайдер и новак - Кротоне, за крайното 2:0. Вратарят на гостите Алекс Кордас беше отстранен с червен картон четири минути преди края на мача.

Останалите резултати от днес:

"Сасуоло" - "Интер" 0:1

"Верона" - "Сампдория" 2:1

"Пескара" - "Болоня" 0:3

"Удинезе" - "Кротоне" 2:0

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени