Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Реформаторският блок ще проведе първия си конгрес

Снимка: БГНЕС
Реформаторският блок ще проведе днес първия си конгрес. Задачите пред делегатите са избор на Национален координационен съвет, утвърждаване на правилата за участие в коалицията и формулиране на посланията към избирателите. Димитър Делчев от Движение "България на гражданите" изложи пред "Хоризонт" част от приоритетите пред конгреса:

Искаме в България да имаме силна държава в секторите, в които тя трябва да присъства и трябва да бъде на мястото си, а именно сигурност, здравоеопазване, образование, инфраструктура и правосъдие. Държавата трябва да е силна и да спазва върховенството на закона. Държавата трябва да гарантира свободата на избор, свободата на личност, свободата на икономика.

На конгреса ще бъде прието и правило, според което в Реформаторския блок ще може да се членува индивидуално, без да е необходимо членството в някоя от партиите в блока. Блокът ще продължи да бъде управляван на екипен принцип, на конгреса няма да се избира общ лидер. Реформаторите ще търсят възможности за разширяване на Блока.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна