Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Христо Панчугов: Mного трудно e да се каже какво представлява истински десният избирател в България

Христо Панчугов
Снимка: БГНЕС

Много e трудно да се каже какво представлява истински десният избирател в България. Това обясни в интервю за предаването "Преди всички" на програма "Хоризонт" анализаторът Христо Панчугов, който е и лидер на "Синьо единство":
 

Ако използваме мерилото как се гласува за определени политически партии и какви са нагласите на избирателите по определени теми и въпроси, като включим и ГЕРБ в тази сметка, става една доста по-голяма група от избиратели. Ако извадим ГЕРБ, се говори за между 10 и 20 процента от българите като цяло. Една от трайните идентификации на десницата за съжаление продължава да бъде антикомунизма. Казвам за съжаление, защото тази тема би следвало отдавна да е затворена в българската политика. Големият въпрос, като дойдат избори, не е как да спечелим десния избирател, как да му предложим истинско представителство в парламента, а голямата тема е  с какво конкретни формации, конкретни хора успяват да разочароват десния избирател.

За пореден път се изпуска възможността да се предложи истинско дясно представителство на българските граждани, коментира  Панчугов по повод създаваните нови десни проекти: "Да, България" на Христо Иванов и надпартийното обединение "Нова република" на Радан Кънев.

Цялото интервю с Христо Панчугов можете да чуете от звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна