Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Славия“ излъга „Черно море“ с 2:1

„Славия“ се наложи с 2:1 над „Черно море“
Снимка: БГНЕС

„Славия“ се наложи с 2:1 над „Черно море“ в среща от 21-ия кръг на Първа футболна лига и постигна първа пролетна победа.

Въпреки неособено качествената продукция, старши треньорът на варненци Георги Иванов вложи много енергия и беше изгонен от пейката заради протести срещу съдията. Домакините пък приключиха мача с двама контузени, както се случи и при варненци..

„Славия“ влезе устремно в мача и още в 3-ата минута Сердер Сердеров се разписа, наказвайки грешка на Тодор Паланков. Иван Минчев даде дълъг пас от собствената половина, Паланков не застана по най-добрия начин и отклони назад топката, точно колкото да я укроти пред Сердеров. Руският нападател с второто докосване прехвърли вратаря Шром и вкара на празна врата.

Само 4 минути по-късно Бакари от „Черно море“ на два пъти се размина с възможности да изравни.

В 28-ата минута Калоян Кръстев се появи на терена на мястото на капитана Емил Мартинов, който обърна глезена и се наложи да бъде заменен. До края на първата част имаше още една възможност за Бакари, чиято задна ножица обаче се спря в раменете на Стефан Велков.

В 73-ата минута „Славия“ стигна до втори гол, който вкара Иван Минчев. Той тръгна сам от дясното крило, пробяга няколко метра, направи двойно подаване с Ивайло Димитров и видя, че вратарят Шром е излязъл. Техничният му удар падна в мрежата за 2:0.

Минута по-късно удар на Коконов се отклони в главата на Стефан Велков и улучи горната греда.

В добавеното време варненци върнаха едно попадение чрез Бакари.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна