Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мариана Василева: Невяна Владинова знае какво иска и знае как да го постигне

Снимка: Личен архив

Невяна Владинова върви напред и аз мисля, че тя ще върви още по-напред. Тя е човек, който знае какво иска и знае как да го постигне. Обичам я и я подкрепям. Много се радвам, че тя не е забравила, че съм била неин треньор, така Мариана Василева коментира израстването от началото на сезона на най-добрата ни гимнастичка в момента - Невяна Владинова.  Сега Василева е главен треньор на азербайджанския национален отбор по художествена гимнастика, но е човека, който изтегля Владинова да тренира от Плевен в София.

Специално за предаването „Спорт и музика“ бившата треньорка на клуб „Левски“  анализира новия правилник в художествената гимнастика и новия формат на европейското първенство, въведени от тази година.

Новият правилник на мен много ми допада. Има възможност да се конкурират състезателките, а това е много важно. Мисля, че художествената гимнастика е крайно време да започне да се развива във всички държави. Форматът на това европейско първенство е много интересен. Възможността обаче, само три отбора да получат медали създава напрежение, каза Василева.

Тя коментира и информацията, че генералният секретар на азербайджанската федерация по гимнастика Фарид Гарибов ще се кандидатира за поста президент на европейския съюз на конгреса на централата в края на годината.

Оше миналата година вицепрезидентът на нашата федерация по гимнастика Алтай Гасанов обяви, че господин Фарид Гарибов ще бъде кандидат за проста. Той получи подкрепа и от президентът на международната федерация по гимнастика моринари Ватанабе. Мисля, че е човек, който в последните 8-10 години показва какво може да направи изобщо в този спорт. Защото първо ти трябва да направиш нещо за собствената си страна и федерация, за да могат всички да разберат какво би направил за всички останали, допълни българката.

Марияна Василева направи оценка и на представянето на отбора на Азербайджан на първенството до момента.

За Марина това е голям стрес, тъй като стартира без никакви състезания до момента. Мисля, че тя се справя блестящо. Ансамбълът също, получаваме само суперлативи за композицията им. Доволна съм също и представянето на Жаля Пириева, която е само на 15 години. Искам с гордост да кажа, че сме много добър отбор, който работи много добре, завърши Василева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна