Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бахрейнската "Фърст Енерджи Банк" излиза от инвестицията си в "Неохим" АД

Снимка: www.neochim.bg

Базираната в Бахрейн "Фърст Енерджи банк" (FED) излезе от своята инвестиция във водещия български производител и дистрибутор на торове "Неохим" АД, съобщава Arabianbusiness.com.

През декември 2013-а година бахрейнската банка FED и базираната във Виена голяма химическа компания "Бореалис" учредиха съвместен инвестиционен посредник в България - "Феборан" АД, чрез който придобиха 20,3% от акциите на "Неохим" АД.

"Неохим" АД заема значителен дял от производството на амониев нитрат в България и притежава един завод за амоняк, две азотни предприятия и завод за амониев нитрат в Димитровград.

"Бахрейнската Фърст Енерджи Банк" обяви, че вече продала на "Бореалис" своя 60%-тен дял в дружеството "Феборан" АД, но без да разкрива стойността на самата сделка.

Мохамед Ганъм, който е главен изпълнителен директор на FEB, заяви: Това беше една много успешна инвестиция за банката и бихме искали да изкажем благодарността си към нашия досегашен партньор "Бореалис", с когото се надяваме да участваме и в бъдеще в подобни съвместни инвестиции в сектора на нефтенохимическата промишленост.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна