Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Илиана Раева: Колебливо, не добро представяне в Полша, доволна съм от въвеждането на новата система при съдиите

Всяка сряда и събота ще има контролни, за да работим за психическата устойчивост на момичетата

Снимка: БФХГ

Българските състезателки Невяна Владинова и Боряна Калейн не успяха да спечелят медали в турнира по художествена гимнастика на световните игри на неолимпийските дисциплини във Вроцлав (Полша). Най-доброто класиране, което записахме, беше 4-то място на Владинова във финала лента.

Госпожа Гигова днес събра целия национален отбор и каза, че е обидно да се говори, че правилата са променени. Правилата са такива от началото на годината. Има промяна в изискването към съдиите, когато има разлика от 0,5 десети при трудността и 0,2 десети при изпълнението системата се блокира и трябва да се промени оценката на състезателката. Аз съм много доволна от това ново правило, така президентът на БФХГ Илиана Раева коментира специално за предаването „На финала“ представянето на българките в Полша.

Колебливо, не добро представяне в Полша. Нищо страшно не се е случило. Изключително полезно за огледа на нашите композиции, за ниските оценки, които справедливо и напълно заслужено получихме според нашите съдии Мария Гигова и Филипа Филипова.

Предстои много сериозна работа. Ако Невяна Владинова, Катрин Тасева и Боряна Калейн изиграят съчетанията така, както са заложени, и си направят всички трудности в Д1, Д2, както и трудностите в Д3 и Д4, съм категорична, че те могат да се борят не само за медал, а за златен медал.

Всяка сряда и събота започваме да правим контролни на момичетата, за да ги поставим в една по-напрегната обстановка, за да можем вече да работим и за тяхната психическа устойчивост, завърши Раева.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна