Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арман Бабикян: Проблем със свободата на словото наистина има

Арман Бабикян
Снимка: БГНЕС
Свободата на словото не е собственост само на журналистите, а на всички, които държат на нея. Това посочи в интервю за предаването "Нещо повече" на програма "Хоризонт" пиар експертът Арман Бабикян:

Мнозина смятат случилото се с Виктор Николаев за инцидент, но то не е инцидент. Това е симптом от нещо, случващо се твърде отдавна. Когато някой окупира парите на страната или паричните потоци и ги превръща в собственост на малцина, после се оказва, че е окупирал властта. Когато тези пари се окажат под контрола на тези хора, изведнъж се оказва, че огромни парични потоци от министерства и агенции потичат към касите на големите медии. Когато стигнат до там, собствениците им или директорите им стават съобразителни с официалната политика, след това и продуцентите на предаванията, след това и водещите на предаванията. Веднага след това самите политици се чувстват прекрасно комфортно и безболезнено във всяко студио. Няма невинни в цялата тази история.

Ако има двеста журналисти, които са склонни да задават въпроси и да не се страхуват, че могат да се окажат двеста безработни, това е най-достойното продължение на скандала с Антон Тодоров, допълни още Бабикян:

Проблем със свободата на словото наистина има и това не е просто в таблиците, в които сме сложени на едно срамно място като страна.

Цялото интервю с Арман Бабикян можете да чуете от звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна