Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Медицинска сестра от болница "Пирогов" е бита от пациент по време на дежурство

Снимка: Ани Петрова БНР

2 посегателства е имало над спешните медици в „Пирогов” снощи. При едното от тях дежурна сестра е пребита до безсъзнание. Има и материални щети, съобщиха от болницата. 

Вчера в токсикологията на "Пирогов" от екип на Спешната помощ е докаран 18-годишен младеж, употребил марихуана. Родителите му отказали да го придружат, за да не го дразнят. Казали, че се занимава с бокс. Няколко часа по-късно при младежа влязла дежурната сестра. След като я пребил и я оставил да лежи на земята в безсъзнание, той се опитал да излезе от клиниката. Тъй като било заключено, се насочил към първата срещната врата  - на пациентска стая. Там младежът заставил лежащата жена да му отключи входната врата и след като тя му обяснила, че няма ключ, започнал да я души. Междувременно, натиснал бутона за пожарно известяване, стреснал се, счупил стъклото на заключената врата и избягал от клиниката полугол. От "Пирогов" посочват, че дежурната лекарка и дежурната санитарка са със сериозна уплаха. 

По-късно същата нощ полиция докарала 3 пияни мъже след пиянска свада в столично заведение. В коридора на спешното отделение единият от тях ударил вратата на кабинет. Дежурният лекар се е разминал само с уплаха. След инцидентите директорът на "Пирогов"  проф. Асен Балтов е наредил допълнителни мерки за сигурност.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна