Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ФБР задържа втория издирван узбекистанец, във връзка с атаката в Ню Йорк

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американската федерална полиция обяви, че е открила обявения за издирване малко по-рано втори човек от узбекистански произход - Мухамадзоир Кадиров. Властите издадоха заповед за издирване срещу него във връзка с атаката на неговия сънародник Сайфуло Саипов в Ню Йорк, при която загинаха осем души.

Кадиров е локализиран и властите се опитват да съберат всякаква налична информация за него, каза на пресконференция в Ню Йорк представител на ФБР. За момента не се съобщава какви са мотивите за неговото задържане.

16-годишният българин Христо Карастоянов е бил съвсем близо до мястото на атентата. Пред "Хоризонт" той разказа: 

На 50 метра от случката с един приятел чухме гърмене и първоначално аз помислих, че са фойерверки или нещо такова, но след това видяхме полицейски коли как се движат в тази посока и понеже това е нашето училище, отидохме да видим какво се случва и видяхме, че има полицейска барикада. Там има един мост, нещо като топла връзка над магистралата. Качих се и от лявата страна на магистралата се виждаше разбития камион и линейки, които явно бяха взели труповете, само че от дясната страна имаше непокрито тяло на човек, който явно беше умрял, колела строшени, хвърлени на пътя явно където беше минал човекът с камиона.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени