Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Военната прокуратура проверява Националната служба за охрана

Проверката е по сигнал, а не по публикации в медиите, на този етап тя не се води срещу конкретно лице

| обновено на 15.01.18 в 17:51
Снимка: Ани Петрова, БНР

Прокуратурата проверява Националната служба за охрана, потвърдиха от държавното обвинение, без да дадат подробности за причините и характера на проверката. Тя е започнала през декември и трябва да приключи най-късно до три месеца, каза за "Хоризонт" говорителят Военно-окръжната прокуратурата Елин Алексов.

Проверката е по конкретен сигнал, който според запознати бил подаден от служители в НСО за съмнително разхищаване на средства. Алексов изрично уточни, че от вече разпоредените проверки на различните институции зависи дали проверката ще прерасне в дело и ще се стигне до повдигане на обвинения. Той обеща - ако бъдат установени нередности, държавното обвинение да оповести това пред обществеността чрез медиите.

Преди Нова година столичен всекидневник обяви, че президентът Румен Радев е активирал процедурата за смяната на Ангел Антонов заради сигнали срещу него. До съгласувателна процедура с Министерския съвет не се стигна, а от екипа на държавния глава отрекоха да са настоява ли за рокади в НСО.

Потвърдената официално прокурорска проверка в службата за охрана следва публикация от вчера, че в нарушение на правилата Антонов ловувал в ловното стопанство "Кричим", а излетите му там били маскирани като командировки.

Миналия октомври друг вестник написа, че президентът Румен Радев е поискал смяната на Ангел Антонов със сегашния зам.-шеф на полицията с ресор "Охранителна полиция" Тодор Гребенаров. От екипа на държавния глава обаче опровергаха тази информация.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна