Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Русия, през Карибите и Бразилия до Тунис на сватба

БНР Новини
3
Светите острови в Карибско море
Снимка: личен архив

В рубриката „География на сетивата“ ни гостува Дарина Стойчева. Икономист по професия, а по душа голям пътешественик. Пътувала е из цяла Европа, била е в Бразилия, Карибите и Тунис. Любовта й към пътуванията започва още в студентските й години, когато заминава за Санкт Петербург като доброволец в един детски лагер.
Следват островите в Карибския басейн, които имат форма на пеперуда, а там в морето плуват пеликани. Бразилия я впечатлява с позитивното настроение на хората, които обичат да се веселят и да говорят повече за себе си, отколкото за работата и проблемите. Любимият й град е Рио де Жанейро.
До Тунис отива, защото е поканена на сватба на приятелка. Тунизийците обичат пищните тържества и канят много гости. Ако по време на бракосъчетанието присъстват 400 гости, това означава, че сватбата е малка.
Какви са сватбените ритуали там, защо булката трябва да има две рокли, какво се слага на трапезата и на какво ухае Тунис през цялата година – чуйте в разговора с Дарина Стойчева в звуковия файл.

Снимките във фотогалерията са от личния архив на Дарина Стойчева
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна