Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Повдигнаха обвинения на двама участници в побоя над полицаи в Ихтиман

Повдигнати са обвинения на двама участници в побоя над полицаи в Ихтиман, съобщиха от Районната прокуратура. Според обвинението, категорично е установено, че двамата са извършители на престъпленията. Те са задържани за 72 часа.

При инцидента в Ихтиман преди два дни, полицаи опитаха да задържат неправоспособен шофьор, но той избяга и се скри. Жители на града нападнаха полицаите, за да им попречат да заловят нарушителя. След това близките на шофьора заявиха, че не са били агресивни и твърдяха, че полицаите са упражнили насилие върху тях.

От синдикалната организация на МВР се обявиха за по-строги наказания при случаи на насилие над униформени служители. Това каза председателят на организацията Валентин Попов:

Имаше такива случаи не само в Ихтиман. Имаше такива случаи съвсем скоро в Златарица. Позицията ни винаги е била една и тя е категорична – посегателството срещу униформен служител на МВР е посегателство не просто срещу държавата, а срещу държавността. При всички случаи сме направили вече нещо в тази посока – преди няколко години при нанасяне на телесна повреда, била тя и лека, на служител от МВР, вече не се прилага указа за хулиганство, а директно – Наказателния кодекс - заяви Валентин Попов от синдикалната организация на МВР. Полиция и жандармерия проведоха днес в Ихтиман планирана по-рано акция срещу криминалния контингент.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна