Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мисиджан ще обжалва присъдата в Холандия

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Футболистът на „Лудогорец“ Върджил Мисиджан обяви, че ще обжалва решението на Съда в Бреда, който го осъди на шест месеца лишаване от свобода заради побой над 68-годишен мъж. Инцидентът е станал в началото на тази година, като след спор на паркинг в Розендал, Мисиджан удря човека, който получава сериозни травми.

Според решението на съда играчът на "орлите" ще трябва да излежи ефективно четири месеца от присъдата си, а другите два са условни. Футболистът от своя страна твърди, че е бил обиден на расистка основа, преди да посегне на възрастния мъж.

"Не приемам решението на съда от вчера. Отиваме на по-висока инстанция и очакваме окончателното решение. Дотогава съм фокусиран на 100 процента с професионалните ми задължения във футбола", коментира Мисиджан пред официалния сайт на „Лудогорец“.

От клуба също изразиха подкрепа за своя играч. "Напомняме, че производството все още не е приключило с влязъл в сила акт на компетентния орган. В тази връзка, всякакви интерпретации и оценки са некоректни и прибързани. Следва да се има предвид и презумпцията за невиновност, съгласно която всеки е невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда. В този смисъл призоваваме да се изчака окончателното решение на всички инстанции по случая, преди да се правят каквито и да било оценки, съждения и коментари", се казва в съобщение на официалния сайт на шампионите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени