Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ципрас сложи вратовръзка и заяви: Гърция вече е нормална държава

Снимка: БГНЕС

Успяхме да решим проблема с гръцкия дълг, който наследихме и Гърция вече се превръща в нормална държава. Това заяви гръцкият премиер Алексис Ципрас след като финансовите министри на еврозоната се споразумяха за излизане на Атина от третата спасителна програма, продължила 8 години.

Както никога досега - с тъмночервена вратовръзка Ципрас направи тази вечер изявление в емблематичната сграда Запейона в сърцето на Атина пред депутати от управлаващата коалиция - СИРИЗА и "Независими гърци"

"Големият залог пред нас е не дали ще се върнем обратно към дефицитите или фискално дерайлиране, а да покажем на всички, че ние сами можем да се справим по-добре. Защото имаме решителността и ефективността да вдигнем на крака икономиката и да издигнем Гърция до нови висоти. Знаем как да направим това, знаем как да успеем и ще успеем сами!", заяви Ципрас.

А междувременно стана ясно, че гръцкият външен министър ще подпише утре писмата до Европейския съюз и НАТО за това, че Гърция няма да се противопоставя на европейската и евроатлантическата интеграция на Македония и в понеделник сутринта тези писма ще бъдат изпратени, предаде агенция МИА, като цитира министър Никос Кодзиас.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна