Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Националното сдружение на автобусните превозвачи ще представят визията си за обединение на бранша

Снимка: БГНЕС

От Националното сдружение на автобусните превозвачи ще представят визията си за обединение на бранша. За "Хоризонт" Магдалена Милтенова от Браншови съюз за стопанска инициатива каза, че това ще бъде Конфедерация, в която ще влязат всички национално представени организации.  Към тази структура могат и да се присъединят и по-малки структури от бранша, обясни още тя. Конфедерацията ще бъде доброволна организация и членуването в нея няма да има задължителен характер:

"Обединението на бранша би трябвало да реши голяма част от проблемите, като нелоялната конкуренция. Ние ще работим в тази посока. Ще трябва да се справим с проблемите, които имаме с общинските администрации по отношение на възлагането на превозите. Трябва да се справим с липсата на кадри и начина на заплащане на водачите ни", обясни Магдалена Милтенова от Браншови съюз за стопанска инициатива.

На срещата днес ще бъдат представени и проблемите, които стоят пред бранша във връзка с Мобилен пакет 2.  Милтенова добави, че евентуална либерализация на пазара няма да е подходяща нито за превозвачите, нито за пътниците.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна