Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Старозагорци подкрепиха Босия и гладната му стачка срещу продажбата на шофьорски книжки

Снимка: БГНЕС

Десетина старозагорци се включиха в граждански протест в подкрепа на известния дисидент Николай Колев - Босия, в централния парк на града. Техните искания са солидарни с гладуващия повече от 20 дни общественик срещу черния пазар на шофьорски книжки в България и исканата оставка на транспортния министър Ивайло Московски.

Автомобилният инструктор Митко Трайков от години сигнализира институциите за неправомерното издаване на шофьорски книжки и корупцията в системата. Той обяви, че съмишлениците на Николай Колев - Босия се включват активно в протеста му срещу черния пазар на шофьорски книжки в България: 

"Целта е да призовем нашите съграждани да подкрепим този достоен българин и наш съгражданин, който рискува живота си, за да излезе една строго пазена тайна наяве – корупцията в Автомобилна администрация, която достигна невиждани размери. От години се борим, но продажбата на книжки е добре печеливш бизнес и затова всичко остава в тайна", заяви Трайков. 

Той допълни, че протести в подкрепа на Босия ще се провеждат всяка вечер от 18:30 в градската градина до сградата на Община Стара Загора. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна