Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От "Трейс груп холд" отрекоха причината за тежката катастрофа край Своге да е състоянието на пътя

Следователи от Национална следствена служба са извършили проверка в централния офис на холдинга във връзка с изнесени данни за състоянието на пътя Елисейна-Своге

| обновено на 27.08.18 в 17:44
Снимка: БГНЕС

Изпълнителят на рехабилитацията на пътния участък в Искърското дефиле, където стана тежката катастрофа, е една от фирмите на "Трейс груп холд". От холдинга отрекоха причината за тежкия инцидент да е състоянието на пътя.

Председателят на Надзорния съвет на холдинга проф. Николай Михайлов каза:

"Обектът е работен в периода 2013-2014 година, а през 2016 година е приет с акт 16, въпреки че вече е експлоатиран от няколко години", обясни Николай Михайлов. В тези последни години участъкът не е поддържан от "Трейс“.

Михайлов добави, че проектът за изпълнение е одобрен въз основа на заданието. Цялата техническа спецификация е одобрена от пътната агенция, включително типа на използвания асфалт и цената му. Обектът е втори клас и не е предвиден да носи максимално натоварване, уточни още представителят на изпълнителя.

От "Трейс Груп Холд" съобщават, че следователи от Национална следствена служба са извършили проверка в централния офис на холдинга във връзка с изнесените вчера данни от главния прокурор по разследването на състоянието на пътя Елисейна-Своге. Представители на холдинга са оказали пълно съдействие на следователите за набавяне на цялата необходима документация по  проектирането, възлагането, изпълнението и приемането на обекта, се посочва в съобщението до медиите. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна