Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Представители на бранша: Росен Желязков е подготвен юрист и достоен човек, ще се справи като министър на транспорта

Протест на автобусните превозвачи
Снимка: Мила Младенова

Росен Желязков е новата номинация за министър на транспорта. Коалиционният съвет на ГЕРБ и "Обединените патриоти" обсъди въпроса днес, след като миналата седмица предложеният Александър Манолев отказа да смени Ивайло Московски заради медийни публикации.

Койчо Русев, председател на Съюза на организациите в автомобилния транспорт, коментира в предаването "12+3" номинацията на Желязков. Той отбеляза, че Желязков "не е чак толкова навътре в проблемите, но като специалист ще има възможност да навлезе бързо и може да бъде полезен за транспорта".

Русев подчерта, че има сериозни и отговорни задачи. "В транспорта има букет от браншове със сериозно отражение върху стопанството. Трябва да продължи работата по ОП "Транспорт". Инвестициите са много сериозни. Желязков трябва, ако не да затвори, то поне да притвори вратите за лобистите в Министерството на транспорта, които се опитват да управляват чрез министъра. Той е млад човек и може да разчита на добрите кадри, важно е да съумее да използва техния капацитет, подчерта Русев, който наблегна на важността на автомобилния транспорт.

Можеше да бъде човек, който е още по-близо до системата на транспорта, отбеляза Койчо Русев, но допълни, че човек на високо ниво в системата на МС също може да се справи.

Той отправи пожелание към следващия министър да се справи с лобизма.

"В своята практика съм работил с около 25 министри на транспорта. Ако един човек е подготвен и има желание, ще се справи. Росен Желязков е сериозен и достоен човек, фактът, че е подготвен юрист, ще му помогне да се справи", каза още Русев.

Цялото интервю, както и репортажа по темата, чуйте в звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна