Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Няма сериозни задръствания на входовете на София в края на почивните дни

Снимка: БГНЕС

В края на поредицата от почивни дни Пътната полиция не отчита сериозни задръствания на входовете на столицата. Поне към момента. Намалена е видимостта на 5-ия километър на магистрала "Хемус" заради облак прах, вдигнат от силния вятър.

Заради проблемите на АМ "Хемус" и намалената видимост на място са изпратени екипи на "Пътна полиция", които да регулират трафика. Полицаите намаляват скоростта на преминаващите в района коли. Затруднено е преминаването в тунел "Топли дол" на магистралата в посока София. Там са се образували колони от автомобили. Кои са другите участъци по магистралите, на които се очакват проблеми. Инспектор Илия Георгиев от "Пътна полиция".

"По АМ "Тракия" в района на Стара Загора и Чирпан има въведена временна организация на движението, която ограничава скоростта до 90 километра в час поради появили се неравности по пътното платно. В района на 38 километър на АМ "Хемус", пак поради ремонти, движението е отбито в платното, което е в посока Варна. Там също се наблюдава струпване на автомобили. Подсигурени са всички ремонтни участъци с присъствието на екипи на "Пътна полиция"", поясни Георгиев.

Заради проблемите с трафика на места, от "Пътна полиция" разрешиха на водачите да карат в аварийната лента.

"Това е възможно на  входа към град София, на АМ "Хемус" има създадена временна организация за движението като там е позволено и е допустимо шофьорите да се движат и в аварийната лента с цел подпомагане на трафика", допълни Георгиев. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна