Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полицията в Монтана разследва смъртта на 17-годишно момче

2
Снимка: Любомир Андреев, БНР

Полицията в Монтана разследва смъртта на 17-годишно момче от града, починало след прострелване около обяд днес, докато събирало дърва, като в рамките на издирвателни действия има задържан.

Към 12,30 часа в полицията в Монтана е получен сигнал за простреляно момче край Монтана. Сформирана е оперативно-следствена група, извършен е оглед в местността Младата ливада в землището на областния град. Криминалистите са установили, че от произведени с неустановено към момента оръжие три изстрела, единият е прострелял в главата 17-годишен от Монтана, докато той заедно с 58-годишния му дядо преминавали през местността с каруца, съобщи МВР. 

Младежът от монтанския квартал “Огоста“ е починал на място.

Служителите от ОДМВР-Монтана и Зоналното жандармерийско управление незабавно са предприели заградителни действия в района, засилено е полицейското присъствие.

В резултат на предприетите мерки за издирване на извършителя е установен заподозрян мъж от Монтана.

Окръжният прокурор Нина Борисова съобщи през БНР, че има задържан след претърсване на автомобил в района, в който е открито газово оръжие. Тя посочи, че на този етап не може да бъде разкрита самоличността му, тъй като не са събрани достатъчно доказателства за авторството на деянието: 

“Извършени са огледи на местопроизшествията, проверяват се автомобили, извършен е процес на изземване на автомобил, в който е открито газово оръжие. Има едно заподозряно и задържано лице, но на настоящия етап не можем да разкрием самоличността му, тъй като не са събрани достатъчно доказателства“, поясни Борисова. 


 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна