Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Адидас" повиши финансовата си оценка за 2018 година след силен отчет за третото тримесечие

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В сряда компанията Adidas AG повиши финансовата си перспектива за 2018-а година в отговор на представените силни резултати за третото тримесечие.

Голямата германска компания за спортни стоки заяви, че вече очаква нетна печалба от продължаващи операции за настоящата година между 1,66 млрд. евро и 1,72 млрд. евро, което представлява увеличение от 16% до 20% спрямо предходната година, съобщава агенция MarketWatch.

Въпреки това Adidas прогнозира растеж на приходите с между 8% и 9% в сравнение с предишни прогнози за увеличение на продажби с около 10%. Компанията обвини за това понижение на оценката на приходите по-слабия от очакваното икономически растеж в Западна Европа.

Компанията заяви, че очаква брутната печалба да се подобри с до 1%, като това, заедно с очаквания по-силен растеж, трябва да доведе до увеличение на оперативната печалба с между 12% и 16%.

Според отчета на Adidas за третото тримесечие, приходите са нараснали с 9% до 5,87 млрд. евро. В същото време оперативната печалба за последните три месеца се е увеличила на годишна база с 13% до 901 млн. долара.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна