Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Моуриньо: От 14 сезона в Шампионска лига 14 пъти преминавам групите

Жозе Моуриньо
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мениджърът на английския футболен клуб "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо не изневери на хапливия си стил и след победата над "Йънг Бойс", дошла с гола на Маруан Фелаини в добавеното време.

Португалецът отново се облегна на статистиката, за да отговори на критиците си. Успехът с 1:0 класира "червените дяволи" за осминафиналите на Шампионската лига, а Моуриньо изтъкна, че досега няма сезон, в който воденият от него тим да не е преодолял тази фаза на турнира.

"Доволен съм, че зарадвах почитателите си и любителите на статистиката. От 14 сезона в Шампионската лига, 14 пъти водените от мен отбори преминават групите. В единствения сезон, в който не участвах в турнира, спечелих Лига Европа. Надявам се никой да не каже, че сме играли дефанзивно. Трябваше да вкараме повече голове. Попаднахме в една от най-трудните групи и да се класираме след 5-ия кръг е добро постижение. Имаше и хубаво, но и разочароващи неща в представянето ни. Ако бяхме отбелязали ранен гол, щеше да е съвсем различно. Искахме да започнем агресивно и мисля, че феновете го забелязаха. Напрежението се покачваше с всяка изминала минута. Само най-добрият вратар в света можеше да ни спаси в ситуацията след почивката и той го направи. Достатъчно съм опитен и мога да предвиждам какво ще се случи. Трябваше ни допълнителен халф в края на мача, за да отбележим гол", заяви Моуриньо.

Мениджърът коментира и реакцията си след победния гол на Маруан Фелайни във вратата на "Йънг Бойс" като "експлозия от облекчение". След попадението португалецът вдигна касетка с бутилки с вода и ги разби с все сила в земята.

"Мога да си представя, че някои от феновете ни дори са счупили телевизорите си. Мисля, че всеки е бил раздразнен от резултата при играта, която показахме. Започнахме мача с голямо желание, голяма мотивация и играчите даваха всичко от себе си. Беше ме яд, че този мач вървеше към равенство и когато вкарахме, аз експлоадирах. Това беше експлозия от облекчение. Ние не бяхме излезли да играем за 0:0, в никакъв случай. Едно равенство щеше да бъде несправедлив резултат и прекалено тежко наказание за момчетата", коментира мениджърът на "Манчестър Юнайтед".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна