Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Байерн втори след 4:1 над Щутгарт

Кингсли Коман от Байерн (вдясно) се бори с Андреас Бек.
Снимка: БТА

Байерн Мюнхен се върна на второто място в Бундеслигата, след като в двубой от 20-ия кръг надигра с 4:1 като домакин Щутгарт.

Шампионите на Германия започнаха много мощно мача и поставиха под натиск отбраната на "швабите", която се пропука още петата минута, когато с удар с десния крак Тиаго Алкантара откри резултата. Постепенно Щутгарт се отърси от първоначалния шок и погледна по-смело към вратата на Байерн. Така се стигна до 26-ата минута, в която Анастасиос Донис с далечен удар изравни. Попадението на гръцкия национал бе истински шедьовър, като топката влезе точно при сглобката на гредата и Мануел Нойер нямаше никакви шансове да я достигне. След гола играта се изравни и до почивката и двата отбора можеха да реализират за втори път. 

През вторите 45 минути обаче на терена имаше само един отбор - този на Байерн. Баварците поведоха с 2:1 в 55-ата минута, когато резервата Серж Гнабри получи топката диагонално срещу вратата, стреля и тя се отклони от крика на Кристиан Гинтер, който си отбеляза автогол. Десет минути след това Роберт Левандовски си спечели дузпа, която обаче сам пропусна, нацелвайки десния страничен стълб. Байерн все пак стигна до трети гол в 71-вата минута чрез Леон Горецка, а крайното 4:1 оформи Левандовски в 84-тата минута. 

С победата баварците събраха 42 точки и изостават с шест от лидера Борусия Дортмунд. Щутгарт е на 16-о място с 14 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна