Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Уолстрийт реагира негативно на серия слаби икономически данни от САЩ

Пазарът на акциите на Уолстрийт се оцвети в червено в началото на търговия в четвъртък, следвайки серията слаби икономически данни от САЩ и от еврозоната, които могат да подновят инвеститорските притеснения относно забавянето на глобалната икономика.

Индексът DJIA се понижава с близо 100 пункта (с 0,38%), широкият индекс S&P500 - с 0,42%, а технологичният индекс Nasdaq Composite - с 0,6%, след като поредица слаби проучвания за промишлената активност в еврозоната, Германия и в Съединените щати през февруари и след сигнали за по-нататъшно влошаване на американските бизнес инвестиции в индустриалния сектор.

Това представлява първо по-сериозно понижение на фондовите борси на Уолстрийт през настоящата седмица, но спадът на този етап изглежда ограничен от информации за прогрес в търговските преговори между САЩ и Китай във Вашингтон.

Акциите на Nike се понижават с 1,6% и са в основната на днешния спад на индекса DJIA, тъй като изгряващата американска баскетболна звезда Сион Уилямсън се контузи по време на мач, след като маратонката му Nike се разпадна.

Понижение с над 9% бележат и акциите на Domino’s Pizza Inc. като реакция на по-слаби от очакваното финансови резултати за последното тримесечие.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени