Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Делян Добрев подава оставка като народен представител

| обновено на 09.04.19 в 16:13
Снимка: БГНЕС

Делян Добрев подава оставка като народен представител в 44-тото Народно събрание. Той е взел това решение след разговор с председателя на ГЕРБ и министър-председател на България Бойко Борисов. Добрев не беше намерен за коментар, от партията също заявиха, че днес няма да коментират темата с оставките.

В прессъобщение на ГЕРБ се цитират думи на Добрев: "С поредната фалшива новина чашата на търпението ми преля - не искам повече името ми и това на ГЕРБ да бъдат петнени" и се посочва, че Делян Добрев аргументира личния си акт и като знак на солидарност със своите колеги, които са спазили моралния стандарт на ГЕРБ и са напуснали постовете си само заради съмнения. Медийни публикации твърдят, че роднини на Добрев са закупили жилища на занижени цени.

Това е втора оставка на Делян Добрев в този парламент. Преди две години той обяви желание да напусне политиката след иницииран от БСП скандал, станал известен като "Кумгейт" за роднински назначения в Община Хасково. Тогава обаче от ГЕРБ защитиха Добрев и гласуваха против подадената от него оставка. В негова подкрепа тогава се обявиха и от партията на Веселин Марешки "Воля". Впоследствие Конституционният съд обяви, че депутатите не могат да гласуват против волята на подалия оставка народен представител. Затова Добрев оттегли оставката си и остана депутат.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна