Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тръмп: Няма да има тарифни облекчения за частите, които "Епъл" внася от Китай

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп заяви в петък, че технологичният гигант "Епъл" (Apple Inc.) няма да получи никакви митнически или данъчни облекчения за частите за неговия лаптоп Mac Pro, които се произвеждат в Китай. В същото време той призова компанията да си произвежда нужните части в САЩ.

"Apple няма да получават тарифни отстъпки, или облекчения за частите за Mac Pro, произведени в Китай. Правете ги в САЩ, без тарифи!", написа Тръмп в Туитър.

Коментарите на Доналд Тръмп идват, след като в края на юни медии съобщиха, че Apple ще премести производството на своя лаптоп Mac Pro от САЩ в Китай. Според същите съобщения компанията, базирана в Купертино, е сключила договор с тайванската Quanta Computer Inc за производство на компютрите в завод близо до Шанхай.

След изявлението на Тръмп акциите на Apple Inc. парираха част от първоначалното си солидно поскъпване с около 1% и вече се търгуват с по-скромно повишение от 0,5%.

Коментирайки днешните данни за растежа на американската икономика, Тръмп отново се опита "да захапе" Федералния резерв отново провежданата от него парична и лихвена политика.

"През второто тримесечие БВП нарасна 2,1% Не е лошо, като се има предвид, че ние имаме много голяма тежест от котвата на Федералния резерв, обвита около врата ни. Почти няма инфлация. САЩ е в позиция за много по-здрав растеж!", написа Тръмп в Туитър.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна