Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анди Мъри може да не защитава титлата си в Токио

Анди Мъри
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Олимпийският шампион от 2012 и 2016 година и трикратен победител в турнири от Големия шлем Анди Мъри призна, че засега не знае дали ще се върне на корта на турнира в Маями през март или ще претърпи още една операция на бедрото.

Бившият номер едно в света не е играл от Купа "Дейвис" през ноември и пропусна Откритото първенство на Австралия в началото на сезона. В началото на миналата година британецът претърпя операция за смяна на тазобедрена става.

"Искам да играя, но въпросът е дали ще мога. Става въпрос за хетеротопна осификация. Костта започна да се образува в меките тъкани. Това продължава вече 14-16 месеца след операцията и предизвиква болки. В близките две седмици ще премина изследвания. Надявам се всичко с бедрото да е нормално, но ако не е, ще се наложи операция. В края на март ще знам ще мога ли да играя или не", заяви Мъри, цитиран от The Guardian.

Той допълни, че ако не се налага операция, ще се опита да играе в Маями. Ако обаче се наложи хирургическа интервенция, Мъри със сигурност ще пропусне Уимбълдън и олимпийските игри в Токио.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна