Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Свитолина спечели титла след повече от година

Свитолина (вляво) спечели в три сета срещу Боузкова.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водачката в схемата Елина Свитолина спечели турнира на твърда настилка в Монтерей, Мексико, който е от категория "Интернешънъл".

Украинката стигна до труден успех срещу номер 9 в схемата Мари Боузкова (Чехия) 7:5, 4:6, 6:4 след близо три часа игра.
Свитолина загуби още откриващото си подаване в първия сет, но след това успя да изравни за 2:2. Развръзката настъпи в 12-я гейм, когато украйнката получи шанс за брейк и се възползва, с което поведе след 7:5.

Мари Боузкова, която е №57 в ранглистата и игра първия си финал при жените, намери сили и успя да изравни резултата. Във втората част тя триумфира с 6:4, след като постигна пробив при 3:3.

Решителната трета част бе изключително драматична. Двете състезателки си размениха по два пробива, но Свитолина показа по-здрави нерви и успя при 5:4 в своя полза да затвори мача.

Свитолина сложи край на очакването си за трофей, което продължи повече от година. Предишният успех на приятелката на Гаел Монфис беше на финалите на WTA през 2018 година.

"Чувствам се невероятно. Това е поредна стъпка към моята цел. Радвам се, че се върнах на правилния път", заяви Елина при награждаването.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна