Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Каляри искат да задържат Раджа Наинголан

Наинголан (в бяло) направи добър сезон в Каляри.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Каляри ще опита да задържи Раджа Наинголан в състава и за следващия сезон, пишат италианските медии, цитирани от БТА.

Белгийският халф е преотстъпен през настоящата кампания от Интер, но сардинците се надяват Наинголан да остане за постоянно.
Миланският клуб не разчита на полузащитника и е готов да го продаде през лятото срещу 18 милиона евро, но тази сума на този етап е твърде висока за Каляри, чиято собственост е и Кирил Десподов.

Другият проблем пред осъществяването на трансфера е свързан със заплатата на белгиеца, която също е солидна за възможностите на сардинците..

"Трябва да седнем заедно и да обсъдим вариантите. След всичко, което се случи, е нереалистично да мислим, че Каляри може да си позволи заплатата на Наинголан. Надявам се да проведем конструктивен диалог и да намерим решение. Ще говорим с Раджа, ще говорим и с Интер и ще видим дали ще стигнем до споразумение", каза спортният директор на Каляри Марио Пасети пред "Ла Доменика Спортива".

Наинголан се завърна в Каляри миналото лято 10 години след първия си престой в клуба и в 21 шампионатни мача за тима се отчете с 5 гола и 5 асистенции.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна