Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: Горанов никога не е твърдял, че не се познава с Васил Божков

| обновено на 08.05.20 в 14:47
Снимка: БГНЕС

Пред мен Владислав Горанов никога не е твърдял, че не познава Васил Божков. Напротив - многократно се е виждал с него като представител на най-големия хазартен оператор. Аз съм му казал - днес като мине законът в парламента, да излезе и да се обясни. Това коментира пред в. „Сега“ премиерът Бойко Борисов по повод изказване на Божков направено в интервю за бТВ.

В това интервю бизнесменът призова финансовия министър да изпълни обещанието си да подаде оставка, ако се докаже, че е знаел, че от хазарта се спестяват милиони от данъци.

В отговор Владислав Горанов обяви, че няма никакви притеснения по повод срещите си с бизнесмена Васил Божков. Най-често темите на разговори са били свързани с регулацията на рекламата в хазарта и изравняване на режимите в хазарта.

В отговор в съобщение до медиите от компанията на Васил Божков „Нове Холдинг“ посочиха, относно твърденията на финансовия министър за дължими 700 млн. неплатени такси, че подобно нещо може да установи само съдът.

В становището пише още, че министър Горанов превишава правомощията си с наложените запори върху имуществото на Божков от подопечните му институции без санкция на съда.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна