Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Висшата лига разговаря с капитаните, мениджърите и медици за сезона

Ръководството на Висшата лига се очаква да проведе конферентни разговори с капитаните на отбори, мениджърите и медицинските експерти в сряда.

Срещите ще включват представители от Асоциацията на професионалните играчи и Асоциацията на мениджърите, като фокусът ще бъде върху здравето и безопасността на играчите. Клубовете се надяват да подновят тренировки идния понеделник, но ако има консенсус между футболисти и мениджъри.

Очаква се въпросните разговори да се проведат преди Висшата лига и други представители на английския футбол да разговарят с правителството на Великобритания в четвъртък. 

„Правилно е играчите да изразяват гласно притесненията си. Нормално е те да имат въпроси и ние трябва да изслушаме именно тях първо. Клубовете бяха много ясни – играчите трябва да бъдат консултирани, а опасенията им – чути“, каза изпълнителният директор на Висшата лига Ричард Мастърс на срещата в понеделник между клубовете в Премиършип.

Премиершип все още не може да потвърди дали ще се завърне на 12 юни, като клубовете обсъдиха възможността за до четири седмици тренировки преди подновяването на сезона. Предстои нова среща на клубовете следващия понеделник. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна