Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протестен флашмоб срещу премълчаното замърсяване

| обновено на 21.05.20 в 13:36
Снимка от публикация на "За Морската"

Страницата във Фейсбук "За Морската" публикува призив за протестен флашмоб във Варна. Поводът е премълчаното от институциите замърсяване с отпадни води на Варненското езеро.  Вижте пълния текст на публикацията:

Варненци, ако не бяха медийни публикаци, никой нямаше да разбере, че от август месец миналата година, хиляди кубически метри фекални води се изливат във Варненското езеро, а от там и във Варненския залив. Това е сравнимо с екологична катастрофа.

Мълчанието на Община Варна и скриването на аварията ни напомня за отминали времена, когато под командата на партийния вожд - "Ще си мълчим!", се поставяше под риск здравето на хората.

Каквато и да е причината - умишлено потулване или в следствие на престъпно безхаберие, ние настояваме виновните да понесат своята отговорност.

Мащабното замърсяване на водите в езерото и залива компрометира и туристическия сезон, който и без това е в екстремна ситуация заради пандемията от Covid 19.

Нека изразим гражданското си възмущение от поредното безобразие в нашия град в петък, 22-ри май, от 18:30 пред Община Варна.

Събитието е флашмоб. Моля, спазвайте нужната дистанция!

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна