Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шампионската лига предлага интересни двубои в Мадрид, Залцбург и Бергамо

Снимка: uefa.com

Третият кръг в Шампионската лига започва днес с осем интригуващи двубоя.

Безспорен гвоздей в програмата е домакинството на Реал (Мадрид) на италианския Интер. Двубоят от група „В“ е от 22,00 часа и е много важен за първенеца на Испания, който има само точка след изиграните първи два кръга - загуба от Шахтьор вкъщи и равенство срещу Борусия (Мьонхенгладбах). Неслучайно треньорът на мадридчани Зинедин Зидан определи сблъсъка като своеобразен финал.

"Нерадзурите" излизат без голямата си звезда Ромелу Лукаку, който остана извън групата, след като не успя да се възстанови от контузия в бедрото. Така съставът на Антонио Конте ще разчита в предни позиции на Лаутаро Мартинес, който не се намира в най-добрата си форма. Интер е с две равенства от началото на груповата фаза.

Победителят в турнира Байерн гостува в Залцбург в опит да запиши 14-а поредна победа в Шампионската лига. Срещата е от група „А“.

С едноминутно мълчание ще започне двубоят в памет на жертвите от терористичния акт във Виена, съобщи АПА. Играчите на австрийския шампион ще носят и черни ленти на ръцете в знак на съпричастност с пострадалите.

В информацията се посочва още, че полицията в Залцбург за момента не планира допълнителна охрана на стадиона, но ще има засилено полицейско присъствие в стария град и на важни кръстовища в центъра на града.

Зрелищен двубой с много попадения се очаква в Бергамо, където Аталанта приема Ливърпул.

Шампионска лига, III кръг:

От 19,55 часа

Локомотив (Москва) - Атлетико (Мадрид)

Шахтьор (Донецк) - Борусия (Мьонхенгладбах)

От 22,00 часа

Аталанта - Ливърпул

Реал (Мадрид) - Интер

Манчестър Сити - Олимпиакос

Мидтиланд - Аякс

Порто - Марсилия

РБ Залцбург – Байерн.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна