Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Заедно за по-добър интернет" - мотото на 9 февруари

9 февруари се отбелязва по света като Ден за безопасен интернет под мотото "Заедно за по-добър интернет", съобщават от асоциация "Родители". Започнало като инициатива на Европейската комисия през 2004 г., през последните години в отбелязването се включват различни организации и институции в над 140 държави по света. В рамките на Европейския съюз основни организатори са центровете за безопасен интернет.

Основна тема на събитието в България ще бъде фалшивата информация в интернет, рисковете, които тя носи и как се разпознава. Идеята е на младите хора от Младежкия панел към Националния център за безопасен интернет, които в последните години предлагат конкретна тема за отбелязването, както и формата, в който тя да се дискутира. 

По традиция се обявяват отрядите победители в националното състезание между обучените от Центъра за безопасен интернет киберскаути по програмата "Киберскаут". Този път това са отряди от Съединение и Стара Загора. С подкрепата на техни учители киберскаутите са подготвили и организирали различни дейности и инициативи, чрез които да предадат на своите връстници знанията и уменията за предотвратяване на рисковете онлайн.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна