Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Интер постигна трудна домакинска победа

Лукаку от Интер пречи на Де Роон да стигне до топката.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът Интер постигна трудна победа с 1:0 в домакинството си на Аталанта в последен двубоя 26-ия кръг на Серия "А".

Домакините на "Джузепе Меаца" не впечатлиха с играта си, но бяха достатъчно ефективни и с един точен удар стигнаха до успеха. Това се случи в 54-ата минута, когато Милан Шкриняр успя да порази вратата на съперника при разбъркване след корнер.

Гостите имаха повече голови възможности пред Самир Ханданович, който също се отличи с няколко важни намеси.

Така Интер води в класирането с 62 точки. Следват Милан с 56, Ювентус с 52 и Рома с 50 точки. Аталанта е пети с 49 точки.

"Отново сме с шест точки преднина на върха. Играхме последни и знаехме, че Милан победи Верона, а Юве спечели срещу Лацио и се приближиха до нас. Нормално е напрежението да се увеличи - коментира треньорът на "нерадздурите" Антонио Конте. - И точно сега трябваше да се изправим срещу Аталанта - отбор, който знае как да взима точки от големите отбори. Те са труден съперник, корав и ако не се приготвиш добре, рискуваш да пострадаш. Според мен, от Аталанта бяха решили да действат по-предпазливо, може би се бяха уплашили от факта, че ние знаем как да ги нараним. Затова бяха по-прибрани от обикновено. Взехме три важни точки срещу силен съперник. Може да се каже, че отказахме Аталанта от борбата за титлата, тъй като вече сме 13 точки пред тях".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна