Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Габриела и Стефани Стоеви на четвъртфинал на европейското

Габриела и Стефани Стоеви.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Европейските шампионки по бадминтон на двойки Габриела и Стефани Стоеви започнаха успешно защитата на титлата си на първенството в Киев.

Българките, които са водачки в схемата, победиха с лекота руския дует Виктория Козирева и Мария Сухова с 21:5, 21:10 и се класираха на четвъртфинал.

Сестрите от Хасково започнаха устремно и поведоха с 8:0 точки, а задължителната пауза дойде при резултат 11:3. До края на гейма те дадоха само още две точки на опонентките си.

Събитията  и във втората част продължиха да се развиват под диктовката на Стоеви, които намалиха малко агресията в играта си. При 20:10 те имаха десет поредни мачпойнта и реализираха още първия след смаш на Габриела.

За място на полуфиналите, което означава поне бронзови медали, те ще трябват да преодолеят победителките от двубоя между датски и германски дует.

На единично при жените Линда Зечири отпадна в третия кръг. Левичарката от София отстъпи на №4 в схемата Кърсти Гилмор от Шотландия с 8:21, 9:21. Зечири не намери своя ритъм на игра, допусна много грешки и не успя да повтори подвига от олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г., когато победи Гилмор, за да се класира за фазата на преките елиминации.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна