Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Павар пропуска началото на сезона за Байерн

Павар (вдясно) ще пропусне мача с Борусия (М).
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Защитникът на Байерн Бенжамен Павар ще пропусне първия двубой на тима от новия сезон на Бундеслигата срещу Борусия (Мьонхенгладбах) заради контузия, разкри старши треньорът Юлиан Нагелсман.

Френският ляв бек е получил проблем в глезена и се очаква да пропусне следващите няколко седмици, включително двубоя за Суперкупата на Германия с Борусия (Дортмунд). „Много дразнещо е. Той напрви добро впечатление на тренировките и бе основна част от нашите планове. Бенжамен ще отсъства няколко седмици, но разполагаме с много други играчи, които могат да го заменят“, каза Нагелсман.

В негово отсъствие, канадецът Алфонсо Дейвис може да играе като ляв бек в петък, след като се възстанови от проблем в глезена. Шампионите ще излязат с нова четворка в отбрана на „Борусия Парк“, като централният бранител Дайо Упамекано, дошъл от РБ Лайпциг това лято, ще направи официалния си дебют за баварците. 

34-годишният Нагелсман напусна „биковете“ след края на миналия сезон, за да поеме баварския колос, който се раздели с Ханзи Флик, поел националния отбор на Германия.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна